Pravoslavne prvoaprilske šale

Bugari su prošle nedelje naseli na skoro 30 izmišljenih vesti koje je 1. aprila, preko domaćih medija, plasirao pravoslavni informativni servis.

Bugarski pravoslavni informativni servis "Dver" emitovao je 1. aprila gotovo trideset vesti koje su preneli brojni domaći i strani mediji, a koje su kasnije označene kao prvoaprilske šale, prenosi Verska informativna agencija.

Javljeno je da su podeljene prevelike eparhije, da su neki episkopi dobrovoljno otišli u penziju, da će se sazvati crkveno-narodni sabor koji će doneti "najdublje strukturalne i organizacione promene", te da je uveden porez od jedan odsto godišnjeg dohotka građana da bi se finansirale verske zajednice.

Redakcija Bugarskog pravoslavnog informativnog servisa izrazila je žaljenje što su Bugari vesti shvatili ozbiljno, navodeći da je većina odluka "nažalost nemoguća u sadašnjim okolnostima", ali istovremeno poručujući da je šala zdrava.

Član ekipe informativnog servisa je profesor sofijskog Bogoslovskog fakulteta Ivan Želev, doskorašnji direktor Direkcije za veroispovesti, najvišeg državnog organa koji je zadužen za pitanja verskih zajednica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи