Zmija u bankomatu

Nakon što su građani na bankomatu u Nišu primetili veliku zmiju, vatrogasci su intervenisali i uhvatili bou dugu dva metra. Vlasnik zmije, preuzeo je ljubimca Boška rekavši da mu je pobegao sa terase dok se sunčao.

Na jednom bankomatu u Nišu građani su primetili zmiju, nakon čega su vatrogasci uhvatili bou dugu dva metra. Posle izveštavanja medija vlasnik neobičnog ljubimca se javio da preuzme zmiju po imenu Boško.

Vlasnik uhvaćene boe, podvrste porodice zmija kojoj pripada i piton, Goran Nikolić rekao je novinarima da se njegov ljubimac zove Boško i da je najverovatnije pobegao sa terase stana gde je obično izlazio da se sunča.

U kući nisu primetili da je zmija nestala, pa su se dali u potragu za boom tek kad su čuli preko televizije da su vatrogasci uhvatili zmiju na bankomatu zgrade u kojoj stanuju.

Niški vatrogasci su najpre novinarima rekli da su uhvatili pitona dužine oko dva metara. Boa i piton su jako slični, pa ih samo dobri znalci egzotičnih životinja mogu razlikovati.

Vatrogasci su dojavu, da se na bankomatu nalazi neobična i velika zmija dobili jutros u 2 i 20 časova, a za intervenciju su, kako su naveli, koristili lopatu.

Prema rečima predstavnika komunalnih službi u gradskoj opštini Medijana, na čijoj je teritoriji zmija nađena, Nikilić bi mogao da bude prekršajno kažnjen za nesavesno čuvanje kućnog ljubimca.

Rukovodilac službe za pravne i komunalne poslove u toj opštini Saša Markišić rekao je Tanjugu da se u prekršajnom postupku za nesavesno čuvanje životinja može izreći kazna do 10.000 dinara.

Markišić je napomenuo da se protiv nasavesnih vlasnika životinja podnosi i krivična prijava kada ljubimci pričine štetu ili je zbog nemara vlasnika ugrožen život drugih lica.

Niška boa, prema rečima poznvalaca zmija u Nišu, nije otrovnica i lakša je za čuvanje od pitona. Kao i piton, hrani se glodarima.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво