Žan Sarkozi oslobođen krivice

Sud u Parizu oslobodio je danas krivice sina francuskog predsednika Nikole Sarkozija, Žana, od optužbi za bežanje sa mesta saobraćajnog udesa.

Žan Sarkozi (22), inače student prava, optužen je da je svojim motorom u oktobru 2005. godine u Parizu udario u zadnji deo automobila "BMW", a zatim pobegao sa mesta događaja.

Sud u Parizu oslobodio ga je krivice na osnovu izveštaja dvojice veštaka o oštećenju automobila stranke koja ga je tužila i u kojem je zaključeno da šteta nije pričinjena udarom skutera.

Čak je vlasniku automobila Belutiju (37), naloženo je da Sarkoziju isplati 2.000 evra odštete jer je pokrenuo "pogrdan" pravni postupak.

"Sud zna šta radi. Ovo je bio 'prazan' slučaj u kojem smo dokazali da je prekršaj nemoguć", rekao je Sarkozijev advokat, Tijeri Hercog.

Međutim, Beluti je rekao da je nakon izricanja presude ostao bez reči. On je osudio "dvosmernu pravdu - jednu za bogate, a drugu za male ljude".

"Optužiti mene za zloupotrebu procedure kada postoji jasan dokaz i očevidac, to je jednostavno nerealno u zemlji kao što je Francuska", rekao je Beluti.

Prema njegovim rečima, on je nakon udesa zapisao registarski broj skutera, a pravni postupak je pokrenuo jer Sarkozi nije odgovarao na pozive kompanije za osiguranje.

Žan Sarkozi, koji se prvi put pojavio pred sudom u decembru prošle godine, sve vreme je negirao krivicu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво