Читај ми!

Ganić saslušan zbog "Dobrovoljačke"

Ejup Ganić saslušan pred Tužilaštvom BiH u predmetu "Dobrovoljačka ulica". Detalji o razlozima saslušanja nisu saopšteni.

Član ratnog Predsedništva Bosne i Hercegovine Ejup Ganić saslušan je u Tužilaštvu BiH u predmetu "Dobrovoljačka ulica", prenosi Tanjug.

Ganić je novinarima rekao da je u Tužilaštvu razgovarao o tome "kako se branila BiH 2. i 3. maja 1992. godine", ali je odbio da otkrije razlog i karakter svog svedočenja.

Kako su preneli sarajevski mediji, Ganić nije želeo da daje bilo kakve komentare u vezi sa predmetom "Doborovoljačka ulica".

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić nije želeo da novinarima saopšti nikave podatke o toku istrage u ovom predmetu.

U Srbiji se vodi paralelni postupak u ovom slučaju koji se nije ni dogodio na njenoj teritoriji. Srbija je raspisala poternicu za 19 državljana BiH osumnjičenih za zločin u Dobrovoljačkoj ulici.

Među licima sa poternice nalazi se i Ejup Ganić, koji je 1. marta prošle godine bio uhapšen na aerodromu Hitrou u Londonu, ali je pušten uz kauciju, nakon čega je oslobođen odlukom Vestminsterskog suda.

Srbija je još raspisala poternicu i za Stepanom Kljujićem, Mustafom Hajrulahovićem Talijanom, Zaimom Backovićem, Hasanom Efendićem i generalom Jovanom Divjakom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи