Svakodnevno otimanje kola u Novom Pazaru

Ulice i dvorišta Novog Pazara svakodnevno na udaru dobro organizovanih kradljivaca kola. Pokradenim građanima potom nude vraćanje vozila uz otkup, dok u suprotnom njihova kola završavaju na Kosovu.

Umesto da prijave slučaj policiji, pokradeni građani najčešće stupaju u kontakt sa licima koja im traže novac i prete da se "sve mora platiti vrlo brzo dok automobil ne bude odvezen vrlo daleko ili dok ne bude razmontiran".

"Golf mi je nestao preko noći iz dvorišta. Neki ljudi iz Novog Pazara su mi rekli da mi je vozilo već prebačeno preko administrativne linije sa Kosovom, u Leposavić. Uputili su me na jednog čoveka u Leposaviću, koji mi je rekao da će automobil, ako ne platim odmah, za pola sata biti rasturen i prodat u delovima. Platio sam mu 1.800 evra, a on mi je rekao da će me vozilo čekati u Novopazarskoj banji. Tako je i bilo, moj 'golf' je bio parkiran i čekao me je", ispričao je jedan taksista iz Novog Pazara.

Mnogi Novopazarci tvrde da ukadena vozila, preko Novopazarske banje i sela Izbice, završavaju preko noći na Kosovu, što nadležni odlučno demantuju.

"Prema našim pouzdanim saznanjima sve se završava u Novom Pazaru. Odavde su i kradljivci, i navodni prijatelji koji mogu da završe otkup, a i novac se daje u Novom Pazaru. Priče o Leposaviću i Kosovu su izmišljene", tvrdi Dragan Terzić, načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru.

Kradljivcima su omiljena folksvagenova vozila, "golfovi" i "pasati", a posebno vozila sa stranim tablicama.

U proteklih desetak dana ukradeno je više od deset vozila, a pretpostavlja se da je broj mnogo veći jer ima i onih koji se nisu obratili policiji. već su koristili usluge "prijatelja" i plaćali otkup sopstvenog vozila.

"Da bi se stalo na put ovoj grupi kradljivaca graćani moraju da prijave lica koja ih kontaktiraju i nude se kao prijatelji koji će im pomoći da vrate svoje automobile. Građani moraju sarađivati sa policijom. Mi se svakodnevno, intenzivno bavimo ovim problemom i nadam se da ćemo uskoro pohapsiti kriminalce koji kradu vozila", uveren je Terzić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара