Читај ми!

Ubistvo kod Peći

Jedan Srbin ubijen, a dvojica teško ranjena u pucnjavi u selu Dobruši kod Peći. Policija traga za počiniocem koji je identifikovan. Pretučen Srbin na putu Priština - Mitrovica.

U pucnjavi u selu Dobruši kod Peći ubijen je jedan Srbin, a dvojica su teško ranjena, kada su pošli da obiđu imanje, izjavio je portparol policije u Peći Dževat Ibraj i dodao da policija traga za počiniocem koji je identifikovan.

Ubijen je Miško Komatina, a ranjeni su Dejan Bogićević i Draško Ojdanić, rečeno je u kosovskomitrovačkoj bolnici. Povređeni su zbrinuti u bolnici u Kosovskoj Mitrovici nakon što im je prva lekarska pomoć ukazana u Osojanu.

Dežurni ortoped u bolnici u Kosovskoj Mitrovici Dušan Petrović rekao je da je reč o teškim telesnim povredama i da će oba pacijenta biti operisana u toku dana.

"Oba pacijenta su povređena vatrenim oružjem. Ojdanić ima prostrelnu ranu kroz desnu petnu kost, a Bogićević ima prelom desne nadlaktice i leve podlaktice. U toku večeri oni će biti operisani", rekao je dr Petrović.

Prema rečima Ibre, motiv još nije poznat, ali je istraga koju sprovodi regionalna policija utvrdila identitet napadača – Albanca iz sela Lukavac u opštini Istok.

Policija je pretresla kuću osumnjičenog i pronašla vozilo i oružje kojim je pucano na trojicu Srba, rekao je Ibraj.

Ranjeni Dejan Bogićević rekao je novinarima u bolnici da su njih trojica krenula da u Dobruši obiđu imanje ubijenog Komatine, gde su zatekli Albanca koji mu je uzurpirao imanje.

"Nakon kraćeg razgovora, Albanac nam je rekao da ide nešto da obavi i da će se vratiti odmah. Otišao je do vozila, izvadio pušku i počeo da puca", rekao je Ojdanić.

Napad u Dobruši dogodio se oko 12.30.

Ministarstvo osudilo napad

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudilo napade na Srbe na Kosovu i zatražilo od Euleksa da sprovede istragu, pronađe i kazni napadača.

"Ovaj napad pokazuje da u ostvarenju cilja, čistog etničkog Kosova i Metohije, albanski ekstremisti ne prezaju ni od čega", navodi se u saopštenju.

Napad se dogodio kada su lokalni Srbi otišli da obiđu svoju njivu koju je uzurpirao lokalni meštanin Albanac. On već dugo prisiljava porodicu Komatina da proda kuću i imanje.

Ministarstvo ukazuje da je simptomatično to što uvek kada kriza na severu Pokrajine eskalira, krenu i incidenti i napadi na Srbe južno od Ibra, kao i da nijedan napad na Srbe proteklih meseci nije rasvetljen, niti su napadači otkriveni.

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga osudila je ubistvo i ranjavanje u selu Dobruša.

"Taj akt otežava odnose među ljudima na Kosovu i utiče na stabilnost", navodi se u saopštenju kabineta kosovske predsednice koja poziva nadležne institucije da sprovedu istragu i krivca izvedu pred lice pravde.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво