Читај ми!

Ubistvo kod Orahovca

Aleksandar Putnik iz Velike Hoče ubijen je noćas, a njegov sin Dobrica je teško ranjen, dok su izlazili iz restorana "Burimi" u mestu Zrze, nedaleko od Orahovca. Ministarstvo za Kosovo i Metohiju saopštilo je da je ubica "neidentifikovani Albanac" i zatražilo da istragu preuzme policija Euleksa.

U mestu Zrze kod Orahovca noćas je pucano u oca i sina, Aleksandra i Dobricu Putnika iz Velike Hoče. Pedesetjednogodišnji Aleksandar umro je u bolnici u Prizrenu od posledica ranjavanja, dok njegov dvadesetpetogodišnji sin Dobrica nije životno ugrožen.

"Dobrica je čekao oca u kolima, a nakon deset minuta otac je izašao iz kafane i na njega je pucano. Zatim je Dobrica izašao iz kola, pokušao oca da uvuče u kola, ali je i na njega pucano", rekla je Dobričina supruga Milica, pošto ga je obišla u bolnici.

Na 500 metara od kafane, Dobirca je udario u stub pored puta. Pronašli su ga prodavci paprika, Albanci, koji su pozvali Hitnu pomoć i policiju.

Aleksandar je, kako kažu u Velikoj Hoči, ubijen sa tri metka iz pištolja, a njegov sin je pogođen hicima iz lovačke puške. Telo ubijenog Aleksandra Putnika se nalazi na obdukciji u Prištini.

Srbi su, u obližnjem albanskom selu Zrze, kupovali povrće za zimnicu. Meštani Velike Hoče i Orahovca kažu da današnji incident dokazuje koliko im je ograničena sloboda kretanja.

Motiv ubistva, kako kažu predstavnici kosovske policije, za sada nije poznat. Regionalni portparol kosovske policije Hazir Beriša rekao je da je na Aleksandra i Dobricu Putnika, u neposrednoj blizini restorana u kojem su prethodno boravili, pucao za sada nepoznati napadač, prenosi Tanjug.

Međutim, u saopštenju Ministarstva za Kosovo i Metohiju navodi da se da je na njih pucao "nepoznati Albanac" u blizini restorana "Burimi" oko 1.30 časova.

"Na Aleksandra Putnika pucao je za sada neidentifikovani Albanac u restoranu, nakon čega je njegov sin, na koga je pucano iz lovačke puške i koji je pogođen u ruku i rame, pokušao da pobegne prema svom automobilu", navodi Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

Zvaničnik kosovske policije Hazir Beriša rekao je da je na mestu ubistva izvršen uviđaj i da je policija pretresla nekoliko objekata u potrazi za počiniocem ubistva.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju traži da istragu, zbog nepoverenja srpske zajednice u Kosovsku policiju, preuzme Euleks policija.

U saopštenju Ministarstva najoštrije se osuđuje ubistvo i ranjavanje i zahteva se da se, zbog lične bezbednosti, ranjeni Dobrica prebaci iz prizrenske u bolnicu u severnoj Kosovskoj Mitrovici. To su prethodno zatražili i rođaci ranjenog mladića.

Predsednik opštine Orahovac Marijan Šarić rekao je da Srbi u tom delu Kosova i Metohije već 12 godina žive u strahu. "Ovo je još jedan u nizu incidenata i napada koji nam jasno stavljaju do znanja da nismo zaštićeni", istakao je Šarić.

I Ministarstvo za Kosovo i Metohiju u saopštenju naglašava da je ministar Goran Bogdanović više puta od početka izbijanja krize na severu Kosmeta upozoravao Euleks i Kfor na incidente i napade na Srbe južno od Ibra. Međutim, nijedan od tih napada nije rasvetljen, niti su počinioci pronađeni i kažnjeni, zaključuje se u saopštenju.

U Orahovcu i Velikoj Hoči živi oko 1.000 Srba. U poslednjih 12 godina ubijeno je 68 osoba, a Aleksandar Putnik je 69. posleratna žrtva.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи