Uhapšeni, pa pušteni

Trojica srpskih maloletnika, koji su privedeni zbog incidenta u severnom delu Kosovske Mitrovice, pušteni su posle saslušanja. Policija još istražuje šta je dovelo do incidenta u noći između 4. i 5. avgusta.

U neredima koji su izbili u Kosovskoj Mitrovici povređen je jedan pripadnik UNMIK policije.

Komandir KPS u severnom delu Kosovske Mitrovice i komanda KPS dali su različita saopštenja o incidentima.

Komandir KPS u severnom delu Kosovske Mitrovice Milija Milošević izjavio je da je prošle noći više Albanaca napalo Srbina Nenada Mihajlovića u naselju "Tri solitera" u severnom delu grada.

Milošević je kazao da je tokom noći "više lica albanske nacionalnosti zaustavilo vozilo kojim je upravljao Mihajlović, udarili ga više puta, naneli mu povrede i oštetili auto".

Posle tog incidenta, grupe Albanaca i Srba bacale su kamenje jedni na druge i tada je lakše povređen jedan UNMIK policajac, a nešto pre tog sukoba, oko 21.30 na jednog Albanca koji se vozio motociklom bačene su kamenice u blizini glavnog mosta na Ibru, u srpskom delu Mitrovice.

Portparol KPS-a Besim Hoti naveo je, međutim, da je prvi incident bio u naselju "Bošnjačka mahala", u severnom delu Mitrovice, gde je "grupa napadača za koje se pretpostavlja da su Srbi palicama napala albanskog mladića".

"Žrtva je informisala policijske zvaničnike da su ga šestorica mladića zaustavila, pitala ga za ime i kada im je rekao kako se zove, bez razloga ga napala palicama", naveodi je Hoti.

Drugi incident bio je posle ponoći, kod naselja "Tri solitera" kada su albanski mladići kamenicama napali dva vozila u kojima su bili Srbi.

Tokom napada naneta je materijalna šteta na vozilima, a povređeni su i mladići u kolima.

Nešto kasnije, grupa od više od 20 osoba srpske nacionalnosti okupila se kod Tri solitera i demolirala najmanje šest vozila sa kosovskim registarskim tablicama i tri objekta.

UNMIK policija i kosovska policija su intervenisale i razdvojile dve grupe koje su se međusobno gađale kamenicama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво