Zilkiću prete likvidacijom

Reis ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić, dobio je preko mobilnog telefona pretnje smrću od nepoznate osobe, koja se predstavila kao član Pokreta osvetničke garde.

Za sada nepoznato lice pozvalo je telefonom reis ul-ulemu Islamske zajednice Srbije Adema Zilkića i, pored niza psovki i uvredljivih reči na njegov račun, vrhovnom poglavaru zapretilo smrću, rekao je agenciji Tanjugu šef reisovog kabineta Jakub Leković.

Pretnje Zilkiću je, prema Lekovićevim rečima, uputio muškarac sa crnogorske mreže "069", koji se predstavio kao pripadnik nepoznatog "Pokreta osvetničke garde" i koji je "govorio pazarskim naglaskom".

Leković je rekao da je pretnja stigla 31. jula, u 13.46 sati, i da to nije prvi put da reis Islamske zajednice Srbije dobija anonimne pretnje, i da su slične pretnje dobijali i drugi službenici Rijaseta.

"Reis je nazvan izdajnikom i srpskim špijunom, upozoren je da taj pokret pomno prati šta on radi i kuda se kreće, kao i da će mu zbog toga brzo stati na put", istakao je Leković.

"Rijaset osuđuje sve slične pojave koje su ovih dana učestale na političkoj i javnoj sceni Srbije i, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, svi građani imaju zagarantovano pravo na slobodu govora, kretanja i veroispovesti", kazao je Leković.

Prema njegovim rečima, nadležni organi nisu obavešteni o poslednjoj pretnji, jer policija još nije rasvetlila nedavne pucnje u Bor džamiju u Novom Pazaru, kao ni ranije pucnje na prostorije Rijaseta u tom gradu.

Rijaset je ranije imao primedbe i na rad Regionalne televizije, koja je pod kontrolom gradske vlasti, "potpuno zatvorena za predstavnike Islamske zajednice Srbije", kao i na preostale dve televizije koje su u privatnom vlasništvu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво