Otrovali se srpski turisti

Od dvadesetak turista iz Srbije koji su u grčkom letovalištu Agia Trijada, zatražili lekarsku pomoć zbog stomačnih tegoba, dvanaest ih je zadržano u bolnici zbog sumnji da su zaraženi salmonelom u hotelskom restoranu.

Prema tvrdnjama turističkih agencija Kontiki i Eurotrans, stanje svih obolelih je stabilno.

Delta Đenerali kaže da će njenih pet osiguranika koji su zaraženi, među kojima je i jedna beba, još noćas doputovati u Niš.

Pacijenti se žale da nadležni u hotelu nisu na vreme reagovali na pritužbe pa su neki tek posle dva dana dopremljeni u bolnicu.

Simptome trovanja hranom neki od turista osetili su još u sredu uveče, prvog dana boravka u hotelu Galaksijas bič u blizini Soluna.

Oboleli kažu da su se hotelskoj ambulanti obratili za pomoć odmah ali da do juče na njihove pritužbe niko nije reagovao.

Turističke agencije Kontiki i Eurotrans tvrde da je hotel pregledala sanitarna inspekcija i da će se do utorka znati da li je zaista u pitanju salmonela i da li su njom bili zaraženi zaposleni u hotelu ili hrana koja je služena u hotelu.

"Pomoćićemo putnicima da uzmu vizu, da prijavimo, izvadimo potvrde iz policije i bolnice. Obezbedićemo eventualan transport do Niša. Najbitnije je da su putnici zdravi i živi, sve ostalo rešićemo na adekvatan način", kaže direktor Eurotursa Zoran Petković. 

Iz Eurotursa kažu da će turistima koji se vrate ranije kući vratiti deo novca od uplaćenog aranžmana.

Inače u hotelu Galaksijas bič boravi oko stotinak turista uglavnom iz Beograda i Niša.

Iako zdravstvena inspekcija još nije saopštila rezulatate analize hrane većina naših turista ne želi da rizikuje, pa je odlučila da se do kraja letovanja ne hrani više u hotelskom restoranu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи