Читај ми!

Ostaje optužni predlog

Bez obzira na najavu povlačenja privatne tužbe, Tužilaštvo ostaje pri optužnom predlogu protiv Svetlane Ražnatović i njenog zeta Predraga Ocokoljića zbog nasilničkog ponašanja.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu ostaje pri optužnom predlogu protiv Svetlane Ražnatović i njenog zeta Predraga Ocokoljića zbog nasilničkog ponašanja, bez obzira na najavu direktora FK "Mladi proleter" Aleksandra Olarevića da će u ponedeljak povući krivičnu prijavu protiv njih, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Olarević je za "Novosti" rekao da će povući krivičnu prijavu koju je podneo protiv Ražnatovićeve i Ocokoljića jer ne želi da bude, kako kaže, ničiji pion, niti da Ražnatovićevu država preko njegovih leđa otera u zatvor.

On je napomenuo da je iznenađen što je tužilštvo reagovalo tek posle četiri godine na osnovu njegove prijave protiv pevačice i njenog zeta.

U tužilaštvu, međutim, ističu da je optužni akt, u ovom slučaju optužni predlog, ovlašćen da povuče samo nadležni tužilac.

Povlačenje krivične prijave nema uticaja na pokrenuti krivični postupak jer se za to krivično delo goni po službenoj dužnosti, od strane ovlašćenog tužioca, napomenuli su u tužilaštvu.

Takođe podsećaju da se Olarević u istražnom postupku, kod istražnog sudije pridružio krivičnom gonjenju i da njegova odluka o povlačenju krivične prijave nema nikakav uticaj na odluku tužioca da podigne optužni predlog.

Optužni predlog podignut je 20. aprila, a sud je nedelju dana kasnije zakazao početak suđenja Ražnatovićevoj i Ocokoljiću za 19. jul.

Olarević je krivičnu prijavu protiv njih podneo u oktobru 2007. godine jer ga je pevačica psovala, a njen zet, bivši fudbaler, udario pesnicom u glavu.

Do svađe je, kako pišu mediji, došlo zbog rasprave oko vlasništva nad klubom mladi proleter i sportskim centrom Ingena Zvezdari koji je Obilić na čijem je čelu bila Ražnatovićeva, a njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan, glavni finansijer, godinama koristio da treninge i utakmice mlađih kategorija fudbalera.

Viši sud u Beogradu usvojio je 9. maja sporazum o priznanju krivice koji su Ražnatovićeva i njena sestra Lidija Ocokoljić zaključile sa Višim tužilaštvom u vezi nezakonitim prisvajanjem dela transfera od fudbalera FK "Obilić" i uskoro ih očekuje odsluženje kazne od po osam, odnosno šest meseci kućnog pritvora.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво