Potraga za Mladićevim jatacima

Završen pretres tri lokacije u potrazi za licima koja se dovode u vezu sa Ratkom Mladićem. Pretresene dve lokacije u Beogradu i etnoselo na Bukulji, kod Aranđelovca. Jedna osoba privedena na saslušanje.

U potrazi za odbeglim haškim optuženikom Ratkom Mladićem, policijske snage pretresle su dva objekta u Beogradu i jedan u Aranđelovcu. Vlasnik dva ugostiteljska objekta u Beogradu i Aranđelovcu Goran Radivojević priveden je na informativni razgovor, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Između deset i petnaest pripadnika specijalnih jedinica pretreslo je restoran "Bajka" na Košutnjaku i Radivojevićevu kuću, koja se nalazi u ulici Vladimira Ćopića u naselju Bele Vode.

Na obroncima planine Bukulje, kod Aranđelovca, pretreseno je etnoselo Divljakovac i restoran "Bajka", istog vlasnika. Pretresena su i četiri bungalova. U toku pretrage, u etnoselu nije bilo gostiju.

Selo, u koje nije bilo moguće ući tokom trajanja pretresa, napustilo je četiri automobila i jedno terensko vozilo.

Zaposleni u objektima rekli su da niko nije priveden, niti su pripadnici specijalnih jedinica nešto odneli, međutim zaposlenima nije dozvoljeno da daju izjave.

Uobičajena akcija policije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je današnja policijska potraga za ljudima bliskim Ratku Mladiću deo uobičajenih aktivnosti u saradnji sa Haškim tribunalom.

Prema njegovim rečima, akcije nisu imale nikakve veze sa eventualnim dojavama građana na broj 9191, već da si rezultat ranijih saznanja.

Ministar je ponovio da je Vlada Srbije rešena da ostvari punu saradnju sa Haškim tribunalom.

"Policija je i do sada proveravala sve informacije koje se tiču lokacije gde se eventualno kriju haški optuženici, ali se redovno vrše kontrola onih lokacija kada je reč o ljudima za koje se sumnja da su sa njima povezani", naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, nakon što je Vlada Srbije povećala nagradu za informacije o Mladiću na 10 miliona evra, na telefonski broj koji je odredila Vlada javio se određen broj osoba čije se informacije proveravaju.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво