Osuđen Miladin Kovačević

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je Miladina Kovačevića na dve godine i tri meseca zatvora zbog nanošenja teških povreda Brajanu Štajnhaueru. U kaznu uračunato i vreme provedeno u pritvoru u SAD i Srbiji.

Miladin Kovačević je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora zbog nanošenja teških povreda američkom državljaninu Brajanu Štajnhaueru na osnovu sporazuma o priznanju krivice. Presudu doneo Prvi osnovni sud u Beogradu.

Istom presudom odbijena je optužba protiv Kovačevića za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava, pošto je Tužilaštvo odustalo od gonjenja Kovačevića za ta krivična dela.

Kovačević je priznao krivicu za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život Štajnhaueru u Bostonu 4. maja 2008. godine, u zamenu za kaznu od dve godine i tri meseca zatvora, a sud je doneo rešenje kojim se usvaja sporazum o priznanju zaključen između Kovačevića i Tužilaštva.

Pravo na žalbu imao je samo oštećeni Štajnhauer, a pošto ona nije uložena, rešenje je postalo pravosnažno i u skladu sa tim doneta presuda.

Kovačević je bio optužen i da je podstrekao bivšeg vicekonzula i konzula u Njujorku Igora Miloševića i Slobodana Nenadovića na zloupotrebu službenog položaja tako što je od njih tražio da mu izdaju putni list.

Protiv Miloševića i Nenadovića postupak je razdvojen i oni se terete da su izdavanjem putnog lista Kovačeviću omogućili da pobedne iz SAD gde je pokrenut krivični postupak protiv njega.

Kovačeviću će u kaznu od dve godine i tri meseca zatvora biti uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru u SAD i Srbiji.

Miladin Kovačević je uhapšen u SAD u maju 2008. godine posle tuče, a pušten je mesec dana kasnije uz jemstvo od 100.000 dolara.  Američki sud mu je oduzeo pasoš, ali je zemlju napustio pomoću dokumenata iz konzulata Srbije u Njujorku.

Vlada Srbije je Brajanu Štajnhaueru isplatila odštetu od 900.000 dolara.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво