Amerika razočarana kaznom za Kovačevića

Portparol Stejt departmenta Filip Krauli izjavio da je Vašington razočaran blagom kaznom koja čeka Miladina Kovačevića. SAD nastavlja da sarađuje sa srpskim pravosuđem u slučaju "Kovačević", ističe Krauli.

Američke vlasti izrazile su razočaranje zbog, kako ocenjuju, relativno blage kazne koja je dogovorena sa odbranom u procesu protiv Miladina Kovačevića i najavile da će, u vezi sa tim, nastaviti da sarađuju sa Srbijom.

Razočarani smo zbog relativno blage kazne na koju će Kovačević, izgleda, biti osuđen, izjavio je portparol Stejt departmenta Filip Krauli. Prema njegovim rečima, SAD će nastaviti da radi i sarađuje sa srpskim zvaničnicima u vezi sa tim slučajem.

Kovačević je, u maju 2008. godine, u Njujorku, teško pretukao američkog državljanina Brajana Štajnhauera i naneo mu teške telesne povrede, od kojih se još nije oporavio.

Krauli je podsetio da su Sjedinjene Američke Državve snažno urgirale kod vlasti u Srbiji da u slučaju "Kovačević" bude primenjena pravda.

Drago nam je da se pravda sprovodi, ali mislimo da u ovom slučaju to nije služilo pravdi, rekao je Krauli.

"S obzirom na težinu telesnih povreda, mislimo da bi duža zatvorska kazna više odgovarala", ocenio je portparol Stejt departmenta.

Zvaničnik Stejt departmenta koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je za Tanjug da su Sjedinjene Američke Države svesne napora srpskih vlasti koje rade na slučaju protiv Kovačevića, zbog njegovog napada na američkog državljanina Brajana Štajnhauera.

"Naša ambasada u Beogradu blisko je sarađivala sa srpskim vlastima tokom celog procesa i obezbeđivala da gospodin Štajnhauer i njegovi advokati budu obavešteni o razvoju događaja", rekao je isti zvaničnik.

Optuženik Kovačević se, u utorak, nagodio sa tužilaštvom u Beogradu da, u zamenu za kaznu od dve godine i tri meseca zatvora, prizna da je Štajnhaueru, tokom tuče u studentskom klubu u Bostonu, naneo povrede opasne po život.

Kovačević i njegov branilac Borivoje Borović potpisali su sporazum o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво