Hadžiju kažnjen sa 7.000 evra

Haški tribunal je kaznio prištinskog novinara Batona Hadžijua sa 7.000 evra zbog nepoštovanja suda. On je otkrio identitet zaštićenog svedoka, koji je svedočio u procesu protiv nekadašnjeg komandanta OVK-a i bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i drugih.

Kako je navedeno u optužnici, Hadžiju je, saznao za identitet svedoka i potom objavio njegovo ime u novinama, kao i njegovo prebivalište.

"Potezi optuženog su mogli da ugroze bezbednost svedoka i njegove porodice, ali i podrivaju poverenje u efikasnost programa zaštite svedoka Tribunala koje može da utiče na odvraćanje svedoka od saradnje sa Tribunalom", rekao je sudija Alfons Ori prilikom izricanja presude.

Tužilaštvo je tražilo da nekadašnji urednik dnevnika "Koha ditore" Baton Hadžiju, koji je danas urednik prištinskog dnevnika "Ekspres" bude kažnjen sa 15.000 evra.

Tribunal je podigao optužnicu protiv Hadžijua 1. aprila, a obelodanio je 20. maja ove godine.

Tokom prvog izlaska pred sud 21. maja, on se izjasnio da nije kriv.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво