Hrvatska dokumenta za Karadžićevu odbranu

Radovanu Karadžiću i hrvatskim vlastima Haški tribunal naložio da uspostave komunikaciju i utvrde koja dokumenta Hrvatska može da dostavi Karadžiću za njegovu odbranu.

Haški tribunal je naložio bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i hrvatskim vlastima da stupe u međusobnu komunikaciju i utvrde koja dokumenta Hrvatska može da dostavi Karadžiću za njegovu odbranu.

Tribunal je upozorio da ne može da naloži hrvatskim vlastima da Karadžiću dostave tražena dokumetna, dok se ne utvrdi da ona postoje i da mogu da budu prosleđena Tribunalu.

Od Karadžića se traži da stupi u kontakt sa Hrvatskom i da, do 10. avgusta, obavesti sud da li tražena dokumentacija uopšte postoji.

U tom slučaju, Karadžić bi trebalo da organizuje pregled dokumentacije, ako mu je to ponuđeno od vlasti te države, ili da obavesti sud da odustaje od svog zahteva.

Od hrvatskih vlasti Tribunal zahteva da sarađuju sa Karadžićem ili njegovim pravnim savetnikom po tom pitanju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво