Srbin optužen za terorizam na Kosovu

Potvrđena optužnica protiv Užičanina Predraga Đorđevića. Tereti se za pucnjavu i ranjavanje jednog policajca u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Međunarodni sudija Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici Klaus Jang potvrdio je optužnicu protiv Predraga Đorđevića iz opštine Užice, kojom se tereti za terorizam, pokušaj ubistva i izazivanje rasne, verske i etničke mržnje.

Kako je za agenciju Beta kazao jedan od branilaca Ljubomir Pantović, očekuje se da suđenje počne u avgustu, a optuženi je već više od godinu dana u pritvoru u Mitrovici.

Đorđević (31) je, prema navodima optužnice, uhapšen 14. juna prošle godine, nakon što je pucao ispred policijske stanice u južnom delu Kosovske Mitrovice i ranio jednog policajca.

Optuženi se tereti i da je istog dana, pre ranjavanja policajca, na minaretu džamije u južnom, albanskom delu grada postavio srpsku zastavu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се