Uhapšeni na Kosovu nisu pripadnici BIA

Bezbednosno-informativna agencija negirala navode kosovskih Albanaca da su dvojica od trojice uhapšenih Srba na Kosovu pripadnici te službe. Portparol kosovske policije Arber Beka tvrdi da su uhapšeni nudili velike sume novca za lažno svedočenje o navodnoj trgovini organima Srba na Kosovu. Vekarić: Pokušaj diskreditovanja istrage.

Policija Kosova uhapsila je juče trojicu Srba kod Čaglavice, a pojedini kosovski mediji izvestili su da su dvojica od njih pripadnici Bezbednosno-informativne agencije. BIA je to demantovala, negirajući da ima pripadnike na Kosovu.

Prištinski list "Ekspres" objavio je, pozivajući se na policijske izvore, da su dvojica od trojice uhapšenih pripadnici Bezbednosno-informativne agencije.

"Bezbednosno-informativna agencija nije prisutna na Kosovu, tako da niko od njenih pripadnika nije mogao biti uhapšen", izjavio je za Internet portal Radio-televizije Srbije šef kabineta direktora BIA Jovan Stojić.

Portparol Policije Kosova Arber Beka rekao je da su trojica uhapšenih nudili velike sume novca onima koji bi bili spremni da lažno svedoče o navodnoj trgovini organima Srba na Kosovu.

"Osumnjičeni su vršili kriminalna dela i to obećavajući novac i druga materijalna dobra najmanje jednoj osobi da lažno svedoči da su bili žrtve transplantacije organa tokom rata na Kosovu", rekao je Beka. 

"Trojica uhapšenih i jedan koji je u bekstvu zajedno su delovali nudeći iznose do 100.000 evra za osobe koje će izraziti spremnost da daju takve lažne izjave, a davali su i druga obećanja kao što su stanovi, zapošljavanje, automobili i drugo", rekao je Beka.

Portparol policije je naveo da su osumnjičeni nudili visoke nagrade, do 10.000 evra, i za posrednike u obezbeđivanju takvih "svedoka".

Beka je rekao da se za sada ne može potvrditi da su dvojica od trojice uhapšenih pripadnici BIA.

"U ovoj fazi istrage ne možemo da potvrdimo to, oni su za nas osumnjičene osobe koji će u zakonskom roku biti predate sudu", rekao je Beka i dodao da je istraga trajala tri meseca.

Uhapšeni su Igor Jučinac, iz Štrpca, do 2007. godine pripadnik Kosovske policije, kao i Milutin Radanović i Predrag Željković, državljani Srbije, naveo je portparol policije.

Njima je oduzeto jedno vozilo marke "hjundai", sa novosadskim registarskim tablicama.

"Policija Kosova je preko međunarodnih institucija o jučerašnjem hapšenju informisala institucije Srbije", rekao je Beka.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара