Nema mira za kosovske Srbe

Na porodičnim kućama u selu Klokot na Kosovu i na kući lokalnog radija, jutros osvanuli grafiti "UČK" i "Živelo Kosovo". To je još jedan vid pritisaka na Srbe da se što pre isele, ocenjuje Nebojša Vasić urednik tog radija.

Na devet različitih lokacija u selu Klokot kod Kosovske Vitine i na kuću u kojoj se nalazi "Klokot" radio, jutros su osvanuli grafiti "UČK", što je naziv za oslobodoličaku vojsku Kosova i "Živelo Kosovo".

Glavni i odgovorni urednik "Klokot" radija Nebojša Vesić rekao je za "KIM" radio da je ovo još jedan vid pritiska na Srbe u ovom mestu, kako bi se što pre iselili.

"Ovo je jasna namera i poruka onih, koji pred Međunarodnom zajednicom zagovaraju zajednički život, da im nije stalo do toga. Ne mogu da kažem da su direktno imali nešto protiv radija, jer su na još par kuća osvanuli ovi natpisi. Ovo je još jedna pretnja i provokacija onih koji su rešeni da Srbe iz Klokota isele", ocenio je Vesić.

Na porodičnim kućama Slobodana Cvetkovića, Jovana i Bate Denića i na još šest lokacija, takođe, je ispisano "UČK" i "Živelo Kosovo".

Oni kažu da su parole primetili jutros, kao i da znaju za poruke koje ove parole nose, ali poručuju da ih ovo neće pokolebati da ostanu na svojim vekovnim ognjištima.

"Uznemireni smo. Ovo doživljavamo kao pretnju. Kada sam ja to video ujutru jako me je to potreslo", rekao Slobodan Cvetković.

I Jovan Denić je rekao da će bez obzira na pritiske koji se vrše na Srbe koji žive u Pokrajini ostati na Kosovu.

"Struju nemamo, ponekad ni vodu. Nije mi svejedno zbog ovog jutros, ali ja ću ostati u Klokotu, bez obzira na sve", rekao je Denić.

Portparol KPS Ismet Hašani je naglasio da se za počiniocima intezivno traga.

"Izaši smo i izvršili uviđaj. Za sada niko nije osumnjičen, a istraga je u toku", rekao je Hašani.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво