Poternica za vlasnikom "Elite internešenal"

Zbog sumnje da je prevario više hiljada građana policija raspisala poternicu za vlasnikom agencije "Elita internešenal" Nikolom Lazićem, saopšteno iz Prvog opštinskog suda u Beogradu.

Policija je raspisala poternicu za vlasnikom agencije "Elita internešenal" Nikolom Lazićem koji se sumnjiči za prevaru više hiljada građana koji su kod njega štedeli novac, rečeno je Tanjugu u Prvom opštinskom sudu u Beogradu koji vodi istragu protiv njega.

Portparol suda Zoran Šešić je istakao da je protiv Lazića pokrenuta istraga i po nalogu suda raspisana poternica pošto je od decembra prošle godine u bekstvu i nije dostupan sudskim organima, a u toku je raspisivanje međunarodne poternice, koju će po nalogu suda raspisati Interpol.

Šešić je naveo da će istražni sudija 21. maja započeti saslušanje oštećenih odnosno prevarenih građana u ovom predmetu.

Lazić se tereti da je, varajući klijente svoje agencije, pribavio protivpravnu imovinsku korist od više miliona evra.

Istražni organi veruju da je vlasnik "Elite internešenal" prevarom uzeo novac od više hiljada građana, iako je do sada tužilaštvu podneto 1.600 krivičnih prijava protiv njega.

Lazić se sumnjiči da je u prostorijama agencije zaključivao sa oštećenima ugovore o zajmu sa mesečnom kamatom od tri odsto, lažno prikazujući činjenice da će pozajmljeni novac vratiti u ugovorenom roku.

U nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, Lazić je oštećenima lažno obećavao da će u svakom trenutku moći da podignu glavnicu.

Nakon toga, 29. decembra prošle godine, Nikola Lazić je zatvorio agenciju i pobegao, a sa oštećenima je prekinuo svaki kontakt.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво