Zapalio se Lastin autobus

Dve osobe su poginule, a osam je povređeno kada se Lastin autobus na relaciji Split - Beograd zapalio na auto-putu kod Gradiške u Hrvatskoj. Putnici koji su lakše povređeni ili nepovređeni stigli su oko 17 časova u Beograd.

U nesreći su poginuli Jelena Berdon (1992) iz Beograda i Miroslav Veljković (1932) iz Niša, izjavio je predsednik i portparol županijskog suda Brodsko-posavske županije Zlatko Mirković.

Tri osobe su zbog teških povreda i većih opekotina zadržane na bolničkom lečenju, Jasmina Šuput i Radojka Stevančević zadobile manje opekotine, dok je 68-godišnja Viktorija Vujčević, s opekotinama drugog i trećeg stepena na preko 40 odsto tela prebačena u Zagreb na Traumatološku kliniku.

Vozač autobusa, Igor Janković iz Mladenovca, zadobio je opekotine trećeg i četrtog stepena pokušavajući da pomogne putnicima u izlasku iz zapaljenog vozila i zadržan je na bolničkom lečenju u novogradiškoj bolnici.

Hrvatska policija saopštila je da će protiv vozača autobusa biti podignuta "krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom", pa će on, posle lečenja, ostati na ispitivanju do kraja istražnog postupka.

Iako su policija i istražni sudija županijskog suda u Slavonskom Brodu završili uviđaj, još se ne zna zašto je autobus udario u ogradu, pri čemu je probijen rezervoar s gorivom i izbio požar.

Autobus je potpuno izgoreo, iako su ga vatrogasci gasili pola sata, zbog čega je saobraćaj na autoputu bio blokiran.

U bolnicu je, posle nesreće, primljeno šest državljana Srbije i po jedan državljanin Hrvatske i Švajcarske.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво