Hapšenje trgovaca naftnim derivatima

Uhapšeno osam članova kriminalne grupe iz više gradova Srbije, koji su trgovinom naftnim derivatima, budžet Srbije oštetili za 36 miliona dinara.

Organizovanom akcijom Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije okončalo je hapšenje osam članova kriminalne grupe iz više gradova Srbije, koji su osumnjičeni za zločinačko udruživanje, zloupotrebu službenog položaja i pranje novca.

U saopštenju MUP-a se navodi da su organizatori kriminalne grupe Ivan Šikora i Goran Stojisavljević. Osim njih, uhapšeni su i Zoran Stojisavljević, Milan Bojadžija, Darko Berjan, Nebojša Kostić, Vladimir Jovanović i Davor Simić.

Uhapšena grupa je trgovinom naftnim derivatima, prema za sada raspoloživim podacima, budžet Republike oštetili za 36 miliona dinara, rečeno je u MUP-u Srbije.

Kriminalna grupa je, kako se navodi, iskoristila činjenicu da je Vlada Srbije, nakon jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, donela Uredbu kojom je definisano da se na promet domaćih dobara na teritoriju Kosova ne plaćaju PDV i akcize, a koja je doneta u cilju
pomoći građanima Srbije nastanjenim u severnom delu pokrajine.

Osumnjičeni su tokom 2008. i 2009. godine kupljenu naftu i naftne derivate iz rafinerije Pančevo, po znatno nižim cenama umanjenim za PDV i akcizu, nelegalno prodavali benzinskim pumpama u centralnoj Srbiji i Vojvodini za gotovinu, a zatim su dopunjavali cisterne vodom,
da bi vozila imala istovetnu težinu.

Nakon toga kamioni-cisterne napunjene vodom dovožene su na carinski terminal, gde su plombirane i kao takve upućivane na severni deo Kosova.

Osumnjičeni su tako nelegalno prodali oko 600.000 litara naftnih derivata u ukupnom iznosu oko 42 miliona dinara, protivpravno prisvojili više od 20 miliona dinara, a sve na štetu budžeta Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара