Hapšenje trgovaca naftnim derivatima

Uhapšeno osam članova kriminalne grupe iz više gradova Srbije, koji su trgovinom naftnim derivatima, budžet Srbije oštetili za 36 miliona dinara.

Organizovanom akcijom Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije okončalo je hapšenje osam članova kriminalne grupe iz više gradova Srbije, koji su osumnjičeni za zločinačko udruživanje, zloupotrebu službenog položaja i pranje novca.

U saopštenju MUP-a se navodi da su organizatori kriminalne grupe Ivan Šikora i Goran Stojisavljević. Osim njih, uhapšeni su i Zoran Stojisavljević, Milan Bojadžija, Darko Berjan, Nebojša Kostić, Vladimir Jovanović i Davor Simić.

Uhapšena grupa je trgovinom naftnim derivatima, prema za sada raspoloživim podacima, budžet Republike oštetili za 36 miliona dinara, rečeno je u MUP-u Srbije.

Kriminalna grupa je, kako se navodi, iskoristila činjenicu da je Vlada Srbije, nakon jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, donela Uredbu kojom je definisano da se na promet domaćih dobara na teritoriju Kosova ne plaćaju PDV i akcize, a koja je doneta u cilju
pomoći građanima Srbije nastanjenim u severnom delu pokrajine.

Osumnjičeni su tokom 2008. i 2009. godine kupljenu naftu i naftne derivate iz rafinerije Pančevo, po znatno nižim cenama umanjenim za PDV i akcizu, nelegalno prodavali benzinskim pumpama u centralnoj Srbiji i Vojvodini za gotovinu, a zatim su dopunjavali cisterne vodom,
da bi vozila imala istovetnu težinu.

Nakon toga kamioni-cisterne napunjene vodom dovožene su na carinski terminal, gde su plombirane i kao takve upućivane na severni deo Kosova.

Osumnjičeni su tako nelegalno prodali oko 600.000 litara naftnih derivata u ukupnom iznosu oko 42 miliona dinara, protivpravno prisvojili više od 20 miliona dinara, a sve na štetu budžeta Srbije.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 10. maj 2009, 02:09) - anonymous [neregistrovani]

Odlicno

Organizovana grupa kriminalaca,hmm. Sada, zakon o bori protiv organizovanog kriminala pa oduzimanje imovine, pa zatvorske kazne, pa da vidimo ko je sledeci.

(subota, 09. maj 2009, 13:38) - anonymous [neregistrovani]

Kosovska Beda

Pa zar i na Bednim Ljudima sa Kosova da Zaradjuju ...Vidi Sramote a da bude jos gore to nisu bili Albanci......

(subota, 09. maj 2009, 01:44) - rammstein [neregistrovani]

Nafta

Ma briga njih za Kosovo i one jadne ljude tamo.Bitan je njihov dzep

(petak, 08. maj 2009, 19:54) - anonymous [neregistrovani]

Nafta

Tako se brani Kosovo sa pljackama?