Povređeni Poljaci vraćaju se kući

Četiri od osam pacijenata iz Poljske, koji su bili na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine posle saobraćajne nesreće kod Inđije, danas će biti transportovani u Poljsku.

Pacijenti su prevezeni u Beograd, a tokom dana će specijalnim letom biti transportovani u Poljsku, uz sve mere opreza kako se ne bi narušilo njihovo zdravstveno stanje, saopštio je novosadski Klinički sentar.

"Svi pacijenti trenutno su zdravstveno stabilni i apsolutno zbrinuti, a transport je organizovan u dogovoru sa predstavnicima Ambasade Poljske. Stanje ostalih pacijenata je stabilno i najverovatnije da će do kraja sedmice biti sukcesivno transportovani u Poljsku", navodi se u saopštenju.

Pacijenti će biti prebačeni u Poljsku specijalnim nemačkim sanitetskim avionom.

Većina grupe od 66 poljskih turista čiji autobus je u petak na povratku sa letovanja iz Bugarske sleteo sa Novosadskog puta kraj Inđije, njih 46, vratilo se u subotu avionom poljske vlade u domovinu.

 

U nesreći je poginulo šest ljudi, među njima dvoje dece, a povređeno je 40.

Većinu grupe činili su rudari iz šlezijskog rudnika Žemovit u južnoj Poljskoj i članovi njihovih porodica.

Tela poginulih u nesreći biće prevezena u Poljsku u četvrtak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи