Oboleli od antraksa se oporavljaju

Tri osobe iz Sjenice zaražene antraksom uspešno se oporavljaju i pod lekarskom su kontrolom, rekao je direktor sjeničkog Doma zdravlja Stevica Tripković.

Tripković je precizirao da te osobe, od kojih je jedna maloletna, nisu konzumirale goveđe meso već je do zaraze došlo udisanjem bakterije antraksa koja, kako je rekao, isparava.

"Posle bolničkog lečenja u Užicu, dvojica odraslih pacijenata su sada na ambulantnom lečenju, kao i jedna devojčica, čije stanje nije zahtevalo hospitalizaciju", rekao je Tripković. Reč je o takozvanom kožnom obliku antraksa koji je manje opasan od plućnog.

Vaterinarska inspekcija je preduzela adekvatne mere kako bi se sprečilo eventualno širenje zaraze.

Antraks (bedrenica) je zarazna bolest koja se sa zivotinja na ljude najčešće prenosi konzumiranjem zaraženog mesa i ukoliko se ne otkrije na vreme i ne leči može da ima smrtni ishod.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи