Članovi prizrenske grupe oslobođeni optužbi

Tri pripadnika bivše OVK, koji su bili optuženi za ratne zločine na Kosovu, oslobođeni. Sudsko telo Euleksa izmenilo prvostepenu odluku, kada su pripadnici takozvane prizrenske grupe 2006. osuđeni na sedam godina zatvora.

Sudsko telo Euleksa oslobodilo je danas tri pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova koji su bili optuženi za ratne zločine na Kosovu.

Jedan od advokata odbrane Mahmut Krasnići izjavio je da je sudsko telo donelo odluku o oslobađanju i tako promenilo raniju prvostepenu odluku iz 2006. godine, kada su osuđeni na sedam godina zatvora.

Takozvana prizrenska grupa koju čine Bedri Zumberaj, Selim Krasnići i Agron Krasnići bila je optužena za maltretiranje i ubistvo sedam Albanaca tokom rata na Kosovu 1999. godine.

Ovo je druga oslobađajuća odluka Euleksovog suda u pokrajini. Nedavno su oslobodili već osuđenog ubicu srpskih civila u autobusu kod Podujeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи