Udes na Novosadskom putu / Wypadek w pobliżu Nowego Sadu

Šest osoba poginulo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Novosadskom putu, kada se prevrnuo autobus iz Poljske. Informacije o povređenima, rođaci i prijatelji putnika mogu dobiti u Kliničkom centru Vojvodine na telefon +381 63-1154811. Informacje na temat rannych krewni I przyjaciele podróznych mogą uzyskać w Centrum Klinicznym Wojewodiny pod numerem telefonu: +381 63-1154811.

 

Polska wersja 

U saobraćajnoj nesreći kod Inđije poginula su dva deteta, jedna žena i tri muškarca, saopštio je MUP Srbije.

Teške telesne povrede zadobilo je devet, a lake telesne povrede 31 putnik.

Povređeni su zbrinuti u Kliničkom centru u Novom Sadu. 

U Klinički centar Vojvodine primljeno je 35-oro povređenih putnika, od kojih je sedmoro sa teškim telesnim povredama, dok je 33-oje dece, od kojih je troje teško povređeno, primljeno u Dečju bolnicu u Novom Sadu.

Petoro putnika poginulo je na licu mesta, dok je jedno dete podleglo povredama u bolnici.

Kačinjski zahvaljuje Srbiji na pomoći

Predsednik Poljske Leh Kačinjski izrazio je saučešće porodicama šest žrtava i povređenima u tragičnoj nesreći poljskog autobusa kraj Inđije, u Srbiji.

"Istovremeno zahvaljujem veoma vlastima Srbije koje su pružile svu moguću pomoć i pobrinule se za povređene i njihove porodice", stoji u telegramu saučešća predsednika Poljske.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je u Novom Sadu putnike koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći i u ime Vlade Srbije izrazio najdublje saučešće porodicama poginulih.

I predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić obišao je povređene putnike.
Pajtić je izrazio saučešće porodicama nastradalih putnika i poljskoj državi.

Vozač izgubio kontrolu

Autobus iz Poljske prevrnuo se jutros oko 6:30  na novom Novosadskom putu, kod skretanja za Inđiju, kada je prema nezvaničnim iformacijama, vozač autobusa izgubio kontrolu nad vozilom.

Putnici iz autobusa su državljani Poljske.

U autobusu je bilo 68 putnika, od kojih je 40 zaposleno u rudniku Žemovit na jugu Poljske, a svi su se vraćali sa letovanja, mnogi sa decom.

Prema nezvaničnim informacijama vozač i suvozač nisu imali alkohola u krvi.

"Prema izjavama vozača, do nesreće je došlo kada je suvozač, koji se odmarao, zatražio od kolege da isključi svetlo u autobusu", kazao je Juzef Žepka, vlasnik firme Moan iz Rude Šlonske koja je prevozila Poljake sa odmora u Bugarskoj.

Autobus je upućen na vanredni tehnički pregled posle čega će se znati nešto više o mogućim uzrocima nesreće.

Moan i In Tur Beskidi poslali su odmah u Srbiju drugi autobus da preveze nepovređene i lako povređene putnike, a na mesto nesreće uputio se i vlasnik preduzeća čiji je autobus, Juzef Žepka.

Pogledajte prilog iz Dnevnika 2