Читај ми!

Komisija o smrti trudnice u Užicu: Nije bilo propusta u dijagnostici i terapiji

Komisija za unutrašnjo-stručni nadzor Zdravstvenog centra Užice utvrdila je da nije bilo propusta u dijagnostici i terapiji dvadesetpetogodišnje trudnice koja je u šestom mesecu trudnoće preminula u užičkoj bolnici. Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a nakon saznanja iz medija da su u razmaku od 15 dana u bolnicama u Užicu i Aranđelovcu preminule jedna trudnica i jedna porodilja, pokrenuo postupak kontrole rada Ministarstva zdravlja, Opšte bolnice u Užicu i Opšte bolnice u Aranđelovcu.

U bolnici su jutros boravili i inspektori Ministarstva zdravlja, a očekuju se i rezultati obdukcije koju je naložila bolnica.

Dvadesetpetogodišnja trudnica preminula je u petak 3. marta u užičkoj bolnici.

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a nakon saznanja iz medija da su u razmaku od 15 dana u bolnicama u Užicu i Aranđelovcu preminule jedna trudnica i jedna porodilja, pokrenuo postupak kontrole rada Ministarstva zdravlja, Opšte bolnice u Užicu i Opšte bolnice u Aranđelovcu, saopštio je ombudsman.

Zaštitnik građana je zatražio od Ministarstva zdravlja da izvrši vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada u obe bolnice i da mu dostavi rezultate u roku od 15 dana.

Zaštitnik građana od Opšte bolnice u Užicu traži da ga najkasnije u roku od 15 dana obavesti o svim činjenicama i okolnostima o smrti trudnice, a naročito da dostavi podatke o unutrašnjoj proveri kvaliteta stručnog rada koja je najavljena da će biti sprovedena.

Istovremeno, zaštitnik građana od Opšte bolnice u Aranđelovcu traži da ga najkasnije u roku od 15 obavesti o slučaju smrti porodilje, a naročito da dostavi informacije o merama koje su eventualno u međuvremenu sprovedene, navodi se u saopštenju.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара