Читај ми!

Ministarstvo prosvete: Lažne dojave o bombi na adrese 17 škola u Beogradu

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 17 osnovnih škola u beogradskim opštinama Zemun i Voždovac, a policija je proverama utvrdila da su dojave lažne, rečeno je iz Ministarstva prosvete.

Mediji su ranije izvestili da su u tri beogradske osnovne škole, dve u Zemunu i jednoj na Voždovcu, stigle su dojave o navodno podmetnutim bombama, nakon što su škole primile mejlove sa dojavama. 

"U cilju bezbednosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smeni je prekinuta do okončanja provere policije, nakon čega su u najvećem broju ovih škola deca vraćena na nastavu. Nastava u drugoj smeni će biti organizovana u skladu sa utvrđenim rasporedom časova", navode iz Ministarstva prosvete.

Prema informacijama kojima Ministarstvo prosvete raspolaže, lažne dojave o bombama stigle su u osnovne škole na Voždovcu: "Dositej Obradović", "Jajinci", "Vojvoda R. Putnik", "Karađorđe", "Janko Veselinović", "Veselin Masleša", "Danilo Kiš" i "Milan Đ. Milićević".

Lažne dojave stigle su i na elektronske adrese osnovnih škola u Zemunu: "Majka Jugovića", "Svetozar Miletić", "Mihajlo Pupin", "Branko Radičević", "Petar Kočić", "Gornja Varoš", "B. P. Pinki", "Mitraljeta", "Sava Šumanović" i OŠ "Lazar Savatić", rečeno je u Ministarstvu prosvete.

Iz Ministarstva su dodali da će o svim relevantnim informacijama za održavanje nastave, škole obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво