Читај ми!

Šest osoba osumnjičeno da su oštetili budžet za skoro 54 miliona dinara

Jedna osoba je uhapšena, drugoj određena mera zadržavanja, dok je protiv četiri osobe prijava podneta u redovnom postupku zbog sumnje da su u periodu od 2020. do prošle godine izvršili krivično delo poreske utaje, prali novac i oštetili budžet Srbije za više od 53,9 miliona dinara.

Akciju su zajedno sproveli inspektori Poreske policije Kragujevac i Ministarstva unutrašnjih poslova, postupajući po nalogu Višeg javnog tužilaštva.

Osumnjičeni iz Novog Pazara je u svojstvu vlasnika i odgovornog lica privrednog subjekta, u periodu od 2020. godine do 2022. godine, knjiženjem lažnih faktura uvećavao troškove poslovanja, te na taj način izbegao plaćanje poreza na dobit pravnih lica u iznosu od preko 24,7 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Takođe, na osnovu lažnih faktura, on je vršio plaćanja privrednom subjektu iz Kosovske Mitrovice, čije je odgovorno lice podizalo gotov novac i preko dva posrednika, novac vraćao prvoprijavljenom.

Na taj način, izbegnut je obračun i plaćanje poreza na prihode od kapitala u iznosu od preko 29,1 miliona dinara, čime je izvršeno krivično delo poreske utaje i oštećen budžet Republike Srbije za više od 53,9 miliona dinara.

Za krivično delo "poreske utaje u pomaganju", prijavom je obuhvaćeno i odgovorno lice privrednog subjekta iz Novog Pazara, zbog osnovane sumnje da je potpisivao lažne račune na osnovu kojih je prvoprijavljeni vršio knjiženja, navodi se u saopštenju.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво