Читај ми!

Gradina, otkriveno 343.000 neprijavljenih evra u tajnom bunkeru

Carinici su u saradnji sa policijom na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 343.000 neprijavljenih evra skrivenih u specijalno napravljenom bunkeru u prtljažniku jednog automobila. Osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati.

Slučaj je otkriven juče, kada je na izlazu iz zemlje, za detaljnu kontrolu izdvojen "pasat", švedskih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske ka Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana, saopštila je Uprava carina. 

Putnici su carinicima na prelazu rekli da sem ličnih stvari nemaju ništa da prijave, ali su službenici, sumnjajući u njihovu izjavu, ipak odlučili detaljno da pregledaju automobil.

Ubrzo su njihove sumnje potvrđene, jer su primetili da je tapacirung u prtljažniku, iza zadnjeg sedišta, naknadno montiran. To je ukazalo na mogućnost da se iza metalne ploče koja je sa jedne strane bila zavarena, a sa druge pričvršćena pur-penom, nalazi specijalno napravljen prostor za skrivanje krijumčarene robe.

Čim su otvorili deo skrivenog bunkera, carinici su zatekli dve plastične kese i platnenu torbu ispunjene neprijavljenim evrima. Među novčanicama je najviše bilo onih u apoenima od 50, 20 i 10 evra.

O svemu je obavešteno tužilaštvo, pa kako postoje elementi krivičnog dela, putnici su zajedno sa neprijavljenim novcem predati policiji u dalju nadležnost, navodi se u saopštenju Uprave carina.

MUP  je u međuvremenu saopštio da je policija uhapsila sirijske državljane M. K. (28) i I. A. (42) zbog sumnje na pranje novca. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. 

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво