Читај ми!

Cmolić: MUP obavio posao u slučaju prisluškivanja predsednika, sve predato Tužilaštvu

U slučaju prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića policija je obavila svoj deo posla i sve je predato Tužilaštvu za organizovani kriminal, rekao je načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić.

Cmolić je na konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati rada MUP-a u 2022. godini, a odgovarajući na pitanje da li je policiji poznato ime osobe koja je organizovala prisluškivanje, kao i da li je policija odgovorila na sve zahteve Tužilaštva, kazao da je MUP obavio svoj deo posla i došao do određenih saznanja zajedno sa službom Unutrašnje kontrole.

"Sve je predato Tužilaštvu za organizovani kriminal, ukoliko dođemo do drugih saznanja mi ćemo to predati Tužilaštvu, na sve zahteve koje dobijamo od Tužilaštva odgovaramo u roku", kazao je Cmolić.

Na pitanje kada je predat poslednji izveštaj Tužilaštvu, Cmolić kaže da je to bilo krajem prošle godine.

Kada je reč o slučaju ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koje nije rasvetljeno još uvek, Cmolić kaže da se radi o komplikovanom slučaju od kojeg je prošlo mnogo godina.

Dodao je da je sve što je prikupljeno do sada predato Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Cmolić je na konferenciji na kojoj je MUP predstavio rezultate rada u 2022. godini, odgovarajući na pitanje o slučaju Ognjanovića, kao i da li je bio pod tajnom pratnjom policije uoči ubistva, kazao da je i to pitanje za Tužilaštvo za organizovani kriminal.

"Tačno je da su obaveštenja iz Unutrašnje kontrole, sve je to predato Tužilaštvu za organizovani kriminal tako da sve informacije možete tražiti kod Tužilaštva", kazao je Cmolić.

Kako dodaje, konkretne kočnice u postupku rasvetljavanja ubistva od pre četiri i po godine su nedostatak svedoka, materijalnih dokaza...

Advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula, 2018. godine sa šest hitaca iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, ispred zgrade u kojoj je stanovao.

Uhapšeni pripadnici MUP-a optuženi za razna dela u slučaju Belivuka

Ninoslav Cmolić kazao je da su pripadnici MUP-a koji su bili zaštitnici klana Veljka Belivuka uhapšeni i dodao da se ne nalaze na istoj optuženičkoj klupi jer su optuženi za različita dela.

"Više pripadnika MUP-a je lišeoa slobode, a ne mogu se naći na istoj optuženičkoj klupi jer Veljko Belivuk odgovara kao organizator kriminalne grupe, a pripadnici MUP-a za druga krivična dela", kazao je Cmolić.

Cmolić je naveo i da pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković nije na optužnici u slučaju klana Veljka Belivuka.

"Verovatno je u nekim dopisima u određenom svojstvu, na samoj optužnici nije", kazao je. Na pitanje da li je Vučković bio pod tajnom pratnjom policije, Cmolić je kazao da se taj odgovor može dobiti od Tužilaštva za organizovani kriminal.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи