Читај ми!

Advokat Vasić: Trajkoviću produžen pritvor za dva meseca

Slađanu Trajkoviću koji je 15. decembra uhapšen u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici, Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor na još dva meseca, kaže advokat Dejan Vasić najavljujući žalbu zbog prekršene ravnopravnosti strana u postupku.

Dejan Vasić je rekao da je Osnovni sud u Prištini produžio je meru pritvora Slađanu Trajkoviću na još dva meseca zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, prenosi Kosovo onlajn.

Uložiće žalbu na tu odluku jer, kako je istakao, prvostepeni sud nije uvažio argumente odbrane, čime je prekršeno načelo ravnopravnosti strana u postupku.

"Tražićemo da žalbeni sud preinači ovu meru u meru kućnog pritvora kao što je do sada bila praksa u suđenjima za ratne zločine za lica koja imaju prebivalište na KiM", dodao je Vasić.

Dodao da će podneti žalbu jer argumenti odbrane nisu prihvaćeni.

"Mi smo pre svega istakli pozitivne primere, osam slučajeva na kojima sam radio, u kojima su licima sa prebivalištem na KiM određivan kućni pritvor, jer nije postojala opasnost od bekstva".

"Sa druge strane, ukazao sam na to da krivično delo ratnog zločina ne spada u najteža krivična dela, jer je najveća kazna 15 godina, dok je zakonski maksimum 25. Tražio sam zbog njegovog zdravstvenog stanja meru izdržava kod kuće", objasnio je Vasić.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво