Читај ми!

Uhapšena grupa osumnjičena za krijumačarenje migranata, dve osobe u bekstvu

Pripadnici MUP-a, uhapsili E. Š., E. D. i N. D. dok se dva lica nalaze u bekstvu, zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa, prevozili migrante preko Mađarske granice.

Sumnja se da je ova kriminalna grupa, organizovala prelazak više desetina ilegalnih migranata uglavnom turskih državljana, te je i sama akcija imala nosila naziv "Mardin" (po nazivu turskog grada), saopštilo je Tužilaštvo za oprganizovani kriminal.

Pripadnici grupe su u periodu od februara ove godine do danas, za finansijsku korist od 2.400 evra po migrantu organizovali obezbeđivanje pozivnih pisama neistinite sadržine radi bezbednijeg boravka u Republici Srbiji, prihvat na Aerodromu "Nikola Tesla", smeštaj u hostel i nedozvoljen tranzit u Republici Srbiji.

Takođe, sumnja se da su obezbeđivali i nedozvoljen prelazak državne granice sa teritorije Srbije u Mađarsku, prihvat ilegalnih migranata na teritoriju Mađarske i njihov nedozvoljen tranzit kroz Mađarsku, a u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Pripadnici grupe se sumnjiče za produženo krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 sati u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni na saslusanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal. 

Akciju su sproveli pripadnici MUP-a, Direkcije policije - Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара