Читај ми!

Optužni predlog protiv I. M. zbog sumnje da je ugrozio sigurnost novinarke

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv I. M. zbog sumnje da je ugrozio sigurnost novinarke J. R. koja je radila intervju sa njim.

Tužilaštvo je predložilo da se I. M. osudi na kaznu zatvora od dve godine i deset meseci, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom J. R. u trajanju od tri godine, saopštilo je tužilštvo.

Tužilaštvo je predložilo i da mu se produži pritvor zbog opasnosti od bekstva zato što postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti.

U toku postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu J. R. i svedoka I. T. i pribavilo nalaz i mišljenja veštaka iz kojih proizlazi da su sposobnosti okrivljenog da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bile očuvane i da je procesno sposoban.

Optužnim predlogom I. M. je na teret stavljeno da je 27. septembra pretnjom da će napasti na život i telo oštećene J. R. novinarke u dnevnom listu Informer ugrozio njenu sigurnost.

On je tokom intervjua sa novinarkom J. R., koja je radila zajedno sa koleginicom I. T., rekao: "Ako sam ja naumio da vas silujem ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spreči, ako nema bilo ko da me spreči".

Rekao je i: "Ako dođem da vas ubijem ja ću da vas ubijem ako nema ko da me spreči", a što je kod oštećene J. R. stvorilo osećaj straha i ugroženosti za sopstvenu bezbednost.

Okrivljeni je uhapšen 30. septembra kada mu je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati.

I. M. je više puta osuđivan zbog silovanja i on je par dana pre hapšenja, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao iz zatvora.

Nekoliko dana kasnije Informer je objavio intervju sa njim.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара