Читај ми!

Određen pritvor "Vračarcima"

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor za ukupno 32 pripadnika organizovane kriminalne grupe "Vračarci", koji se sumnjiče za više krivičnih dela, među kojima tri ubistva i pet pokušaja ubistva.

Sud je naložio i raspisivanje međunarodne poternice za 16 pripadnika koji su u bekstvu, dok se šestorica već nalaze u pritvoru ili na izdržavanju zatvorske kazne u Srbiji saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Naredbom o sprovođenju i proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal obuhvaćeno je ukupno 38 osoba i oni se terete da su delovali kao organizovana kriminalna grupa.

Svi pripadnici se terete za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dok se N. V. tereti kao organizator grupe, kao i za tri krivična dela teško ubistvo u podstrekavanju i tri krivična dela teško ubistvo u pokušaju i podstrekavanju. 

Pripadnicima grupe je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi boravkom na slobodi uticali na svedoke i saučesnike, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, navodi se u saopštenju suda.

Sud napominje da su šest pripadnika grupe već u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji zbog izvršenja drugih krivičnih dela.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво