Читај ми!

MUP apeluje na opreznost - za nedelju dana poginule dve osobe na pešačkim prelazima, više povređenih

U Srbiji su u poslednjih nedelju dana poginula dva lica u sedam saobraćajnih nezgoda obaranja pešaka na obeleženim pešačkim prelazima, dok ih je više povređeno. MUP zbog toga apeluju na sve vozače da povećaju opreznost i prilagode brzinu kretanja vozila kako ne bi ugrožavali bezbednost pešaka.

U saobraćajnim nezgodama na obeleženim pešačkim prelazima poginula su dva pešaka, dva su zadobila teške povrede, dok je petoro njih, od kojih su troje deca, zadobilo lake povrede prilikom prelaska ulice, saopštio je MUP.

Naglašava se da pešaci predstavljaju jedne od najugroženijih učesnika u saobraćaju, imajući u vidu da je svako četvrto poginulo lice u saobraćajnim nezgodama pešak i da je od početka ove godine poginuo ukupno 91 pešak.

Takođe, pored vozača, MUP apeluje i na pešake da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i da ne preduzimaju radnje koje mogu doprineti nastanku saobraćajne nezgode.

Uprava saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole i u narednom periodu u cilju zaštite bezbednosti pešaka.

Ističe se da su od početka godine realizovali veliki broj akcija pojačane kontrole koje su uključivale merenje brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво