Читај ми!

MUP: Zabrana ulaska u Srbiju za osam osoba zbog vređanja morala na Evroprajdu

Policija, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podnela je dve krivične prijave i donela meru o zabrani ulaska u Srbiju za osam osoba koje su tokom održavanja Evroprajda svojim ponašanjem vređali javni moral, saopštio je MUP.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, identifikovali su dve osobe državljane Turske i Italije protiv kojih je, zbog sumnje da su tokom održavanja Evroprajd počinili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, podneta krivična prijava.  

Za te dve osobe raspisana je potraga, s obzirom na to da su nedostupni  srpskim istražnim organima, navodi se u saopštenju MUP.

Dodaje se i da će "u konsultaciji sa Višim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal biti preduzete mere u cilju daljeg postupanja prema osobama koje su na Instagramu i Tviteru delile objave sa ekstremističkim sadržajem upućene pripadnicima LGBT zajednice".

Policija će protiv tih osoba podneti dve krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti, kaže se u saopštenju.

"Policijski službenici nastavljaju dalji rad na utvrđivanju identiteta i eventualnog stavljanja na meru odbijanja ulaska drugih učesnika manifestacije Evroprajda, kao i na utvrđivanju identiteta pošiljaoca pretnji Info centru Evroprajd 2022, koje su upućene putem imejl adresa pre održavanja manifestacije", zaključuje MUP.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи