Читај ми!

Nova hapšenja u nastavku akcije "Brezovica"

Policija je uhapsila sedam osoba na više lokacija na Kosovu i Metohiji, dovodeći ih u vezu sa kriminalnim radnjama prilikom nelegalne gradnje vikend naselja u zoni Nacionalnog parka "Šar planina" na Brezovici.

U nastavku akcije "Brezovica" pripadnici tužilaštva i policije su danas proverili i pretresli 11 različitih lokacija, od kojih osam u Prištini, dve u Podujevu i jednu u Kosovom Polju, gde je uhapšeno sedam osumnjičenih osoba.

Odlukom tužioca, određeno im je zadržavanje u trajanju od 48 sati. Osumnjičeni su da su izvršili krivična dela "primanje i davanje mita, sticanje koristi i vršenje uticaja".

Mediji na albanskom su javili da je jedan među uhapšenima odbornik vladajućeg Samoopredeljenja u SO Priština B.Lj, zet ministra za infrastrukturu Ljiburna Aljiua.

Tokom današnje akcije oduzeti su različiti materijalni dokazi o čemu će ubuduće biti obavešteno Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, saopšteno je iz tužilaštva.

Što se tiče osumnjičenih, očekuje se da Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u zakonskom roku podnese zahtev za određivanje mere pritvora Osnovnom sudu u Uroševcu.

Prethodnih dana uhapšena je još jedna osoba u vezi sa predmetom "Brezovica", osumnjičena za krivično delo primanje mita.

U dosadašnjim akcijama u slučaju "Brezovica", počevši od 21. decembra prošle godine uhapšeno je više od 30 osoba, među kojima i nekadašnji predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара