Читај ми!

Niš, uhapšen policijski službenik i još četvoro zbog pranja novca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

Uhapšeni su A. H. (1989) policijski službenik PU Niš, faktički suvlasnik niških privrednih društava "Cash help" i "Cash help plus", S. H. (1965) formalni vlasnik i odgovorno lice u istim privrednim društvima, M. J. (1983) faktički suvlasnik tih privrednih društava, kao i J. M. (1988) i T. S. (1992) zaposlene u navedenim privrednim društvima, saopštio je MUP.

Osumnjičeni A. H. se tereti da je u dužem vremenskom periodu sa S. H. i M. J. posredstvom J. M. i T. S. davao kredite fizičkim licima bez ovlašćenja Narodne banke Srbije, u poslovnim prostorijama privrednih društava, koja su registrovana kao zalagaonice, "Cash help" u Nišu i "Cash help plus" doo – filijalama u Beogradu, Novom Sadu, Vranju, Pirotu, Leskovcu i Kragujevcu.

Osumnjičeni su sa fizičkim licima zaključivali ugovore o zajmu, gde su kao sredstvo obezbeđenja za povraćaj novca deponovali čekove građana ili administrativne zabrane, sa kamatama koje su na godišnjem nivou iznosile od 65 do 133 procenta, kaže se u saopštenju MUP-a.

Pretresom poslovnih prostorija i osumnjičenih, policija je pronašla gotovinski novac u iznosu od više od dva miliona dinara i deponovane čekove u vrednosti 35 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, zaključuje se u saopštenju.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво