Читај ми!

Optužnica za ubistvo Luke Žižića u kafiću na Novom Beogradu

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Stefana M. (23) iz Kraljeva zbog sumnje da je 28. aprila ove godine hicima iz pištolja koji je neovlašćeno nosio, ubio Luku Žižića u ugostiteljskom objektu "Ritual caffe" na Novom Beogradu i tom prilikom doveo u opasnost druge goste.

Stefanu M. na teret se stavljaju tri krivična dela: Teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Optužnicom je obuhvaćen i Jovan U. (22) koji se tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, jer je omogućio skrivanje osumnjičenom Stefanu M.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Stefanu M. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, a Jovanu U. da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Sumnja se da je Stefan M. 28. aprila oko 18.50 na podmukao način lišio života Žižića koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

Ušao maskiran u kafić, pitao da ode do toaleta 

Osumnjičeni je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V. Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića, da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u vratio nakon nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Žižić sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje sedam hitaca iz pištolja marke "Crvena zastava", koji je nosio bez dozvole.

Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice.

Uspeo je da pobegne sa lica mesta. Uhapšen je 5. maja u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Jovan U., koji je uhapšen 13. maja ove godine.

Tužilaštvo podseća da su se oba osumnjičena na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Kako Tanjug saznaje, iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi proizlazi da je Žižić odmah posumnjao u Stefana M. koji je ušao u lokal maskiran u radnika.

Luka je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a potom je za stolom prijateljima rekao: "Da imam nekog dušmanina od ovoga bi zalegao".

Njegovi prijatelji su takođe komentarisali da im je taj mladić sumnjiv iz nekog razloga.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара