Читај ми!

Pripremno ročište Belivuku i Miljkoviću, nastavak u sredu

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje pripremno ročište u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. Nastavak je u sredu.

Dvoje optuženih se žalilo da im je pozlilo, pa je bila određena pauza.

Nastavak pripremnog ročišta je u sredu kada će još dva advokata odbrane izneti uvodna izlaganja. Nakon uvodnih izlaganja biće pročitana i druga optužnica, kojom se pripadnici grupe teret za dva od sedam ubistava.

Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva potvrđena je sredinom jula, a sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju dve optužnice.

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekolicinu pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta.

Ristović je za Tanjug rekao da će biti prisutan na ovonedeljnim ročištima, jer su ga zamolili kako ne bi došlo do odlaganja.

Naime, Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović, koji će ih zastupati u daljem postupku.

Optuženi član ove kriminalne grupe S. L., zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni.

Prema ovom sporazumu, on će svedočiti protiv ove kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

S. L. je inače optužen za šest ubistava, oružje i otmicu, za šta mu je pretio doživotni zatvor.

Pored S. L., u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i B. H. i N. S., koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svedoče protiv svojih nekadašnjih prijatelja, članova ove kriminalne grupe.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane grupe u dve optužnice se terete za sedam ubistava, kao i za posedovanje oružja, droge, za otmicu i silovanje.

Na današnje ročište Belivuk, Miljković i ostali optuženi dovedeni su iz pritvora Okružnog zatvora, četvoro je došlo sa slobode, dok je troje svedoka okrivljenih dovedeno sa tajnih lokacija.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori podiglo je optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво