Читај ми!

Istraga protiv načelnika u MUP-u zbog zloupotrebe službenog položaja

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sprovodi dokazne radnje protiv D. S. (44) zbog postojanja osnova sumnje da je od februara do aprila 2020. godine zloupotrebio službeni položaj, kao načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajni rad u MUP-u.

Sumnja se da je D. S. drugookrivljenom državljaninu Grčke F. P. pribavio korist, tako što mu je omogućio da koristi registarske tablice MUP-a sa pripadajućom registarskom nalepnicom i knjižicom za vozilo MUP-a, koji je lično zadužio.

F. P. je, sumnja se, pomenute službene tablice MUP-a postavio na vozilo marke "škoda super B", a potom vozilo koristio u saobraćaju u Beogradu u navedenom periodu, uz upotrebu blinkera.

Na ovaj način je D. S. je omogućio F. P. da neovlašćeno upotrebljava službene registarske oznake MUP-a i koristi privilegovan status u saobraćaju koji imaju vozila MUP-a, shodno odredbama Zakona o policiji, a posebno u pogledu odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje regulišu pravo prvenstva prolaza, kao i upotrebu zvučnih i svetlosnih signala (blinkeri, sirene).

Krivičnom prijavom Službe unutrašnje kontrole MUP-a, D. S. se na teret stavlja krivično delo "zloupotreba službenog položaja", a F. P. krivično delo "posebni slučajevi falsifikovanja isprave".

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво