Читај ми!

Požar kod Malog Zvornika pod kontrolom, nema ugroženog stanovništva

U Sakaru kod Malog Zvornika gori oko 20 hektara šume. Situacija je trenutno pod kontrolom i kuće nisu ugrožene, kaže predsednik opštine Zoran Jevtić.

Ekipe će dežurati tokom noći, jer se vatra ponovo pojavljuje na nekim mestima.

Ekipe Elektrodistribucije menjaju bandere koje su izgorele. Mali deo meštana u selu nema struju. Požar je izbio oko 15 časova na nepristupačnom terenu.

Jevtić je dodao da su požar gasile četiri vatrogasne ekipe i 20-tak vatrogasaca iz Malog Zvornika, Ljubovije, Loznice, ekipa iz "Srbijašuma", meštani.   

Pripadnici Sektora za vanredne situacije rade na lokalizaciji požara, navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da nema ugroženog stanovništva i objekata.

Na terenu je 15 vatrogasaca sa šest vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Mali Zvornik, Loznica, Ljubovija i Krupanj, koji su otklonili opasnost da se požar proširi na objekte i spasili šest domaćinstava.

Po dolasku u Sakar, vatrogasci su bili koncentrisani na odbranu ugroženih domaćinstava, a zatim i na lokalizaciji požara po svim pravcima, dodaje se u saopštenju.

Trenutno, požar je pod kontrolom i vatrogasci se preusmeravaju na mesto požara koje se nalazi na vrlo nepristupačnom terenu. Gašenje požara otežava vetar, kao i nepristupačan teren, koji zahteva da vatrogasci peške sa naprtnjačama gase požar. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво