Читај ми!

Policijska potera kod Leposavića, uhapšena jedna osoba

Policija je na severu Kosova i Metohije uhapsila jednu osobu i zaplenila kamion natovaren alkoholnim i bezalkoholnim pićem kod sela Jašanica kod Leposavića, u poteri u kojoj je korišćeno i vatreno oružje pošto je vozač kamiona odbio da se zaustavi, saopšteno je iz direkcije policije u Prištini.

Navodi se da je zbog sumnje u šverc robe, policija sinoć pokušala da zaustavi kamion koji se kretao ka magistralnom putu Jarinje–Mitrovica. Ispred policijske patrole najpre se zaustavilo vozilo nepoznatih tablica, a onda je za njim naišao kamion bez zaustavljanja, iako mu je dat znak da stane.

Policija je krenula u poteru za kamionom, a pošto vozač nije hteo da stane, policajci su koristili vatreno oružje, primoravši vozača da zaustavi vozilo.

Policija je uhapsila vozača kamiona, osumnjičenog A. D. (1990), zbog krijumčarenja robe i napda na službeno lice.

Osumnjičeni U. R. (2002), vozač automobila koji se prilikom pokušaja zaustavljanja kamiona zaustavio ispred policije zbog navodnog ometanja, pušten je u redovan postupak, a švercovana roba predata carini na dalje postupanje.

"Zbog nedozvoljenih i rizičnih radnji osumnjičenih, povređeno je pet policijskih službenika kojima je ukazana lekarska pomoć, a oštećen je službeni automobil", navode iz policije.

Osnovno tužilaštvo u Prištini zatražilo je određivanje pritvora za osumnjičenog A. D. zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela "ubistvo u pokušaju", "neovlašćeni prelazak graničnih prelaza ili granične linije", kao i "krijumčarenje robe".

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво