Читај ми!

Uhapšeno pet osoba u Kragujevcu, sumnja se da su oštetili budžet za više od 100 miliona dinara

Kragujevačka policija uhapsila je pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama oštetile budžet Republike Srbije za 100.668.908 dinara, saopštio je MUP.

Uhapšen je B. R. (1982), odgovorno lice PR "Dušan Kop", i PD "Dušan kop gradnja" doo iz Kragujevca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela pranje novca i poreska utaja, kao i M. A. (1992), S. R. (1992), M. A. (1997) i N. Š. (1979), svi iz Kragujevca, osumnjičeni za krivično delo poreska utaja u pomaganju.

Sumnja se da je B. R., u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, od 1. januara 2019. do hapšenja, na osnovu fiktivnih računa plaćao navodne usluge preduzetničkim radnjama koje su otvorili četvorica osumnjičenih, a koji su potom novac dizali sa računa i predavali na ruke B. R.

Na taj način B. R. je, kako se sumnja, prisvojio oko 32.539.680 dinara i oštetio budžet Republike Srbije za 100.668.908 dinara.

On se tereti da je tako stečen novac ulagao u kupovinu nepokretnosti, 15 vozila, jednog stana i izgradnju dve kuće, a potom deo te imovine prodao kako bi prikrio poreklo novca koji potiče iz kriminalne delatnosti.

B. R., M. A. i S. R. određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M. A. i N. Š., uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, Odsek Jagodina, u saradnji sa Sektorom poreske policije, Odsek Kragujevac, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužulaštva u Kraljevu. 

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво