Читај ми!

Podignuta optužnica protiv državljana Pakistana i Indije, sumnja se da su organizovali otmicu u Beogradu

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv državljanina Pakistana A. B. (40) i državljanina Indije S. M. (31), jer su u decembru prošle godine u Beogradu obmanom oteli državljanina Indije K. S. po njegovom sletanju na aerodrom "Nikola Tesla", držali ga tri dana i od njegove porodice zahtevali otkup od 7.000 evra.

Optužnicom se A. B. i S. M. terete za krivično delo otmica, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Sumnja se da su S. M. i još jedno N. N. lice 20. decembra 2021. godine na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, po sletanju sačekali K. S. i ponudili mu prevoz do hotela na Dorćolu, gde je imao rezervisan smeštaj.

Obmanom su ga odveli u drugi smeštaj u centru grada gde su mu rekli da mora da sačeka do sledećeg dana, kako bi se oslobodila soba u hotelu.

Sutradan su u smeštaj došla oba optužena i zahtevala od oštećenog da pozove svoje roditelje u Indiji i da im traži da za njegov otkup plate 7.000 evra, pod pretnjom da će ga, ako ih ne pozove, ubiti i zakopati u šumi.

Uplašivši se, K. S. je zvao roditelje i komšije, ali traženi iznos nije uplaćen, jer njegovi roditelji nisu imali taj novac, pa su optuženi intenzivirali pretnje i dali mu rok još jedan dan da nabavi novac.

Oštećeni je sledećom prilikom, kada su mu dali telefon poslao GPS lokaciju svojim rođacima, nakon čega ga je policija ubrzo locirala i uhapsila osumnjičene.

A. B. i S. M. se nalaze u pritvoru u Beogradu od hapšenja 23. decembra 2021. godine.

Tužilaštvo je predložilo sudu da ih osudi po zakonu kao i da im izrekne meru proterivanja stranaca iz zemlje.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво