Читај ми!

Savo Manojlović napustio suđenje jer medijima nije dozvoljeno snimanje

U Prekršajnom sudu u Beogradu počelo suđenje direktoru kampanje pokreta "Kreni-promeni" Savu Manojloviću, povodom prekršajne prijave koja ga tereti da je organizovao proteste i blokade ispred Palate "Srbija" 15. februara, a koje nije prijavio kao što zakon predviđa.

Savo Manojlović je pre početka saslušanja napustio suđenje jer sud nije dopustio novinarima snimanje suđenja.

On se pre saslušanja obratio prisutnim novinarima i poručio da se ne smatra krivim jer je protest prijavio, ali sa zakašnjenjem, budući, kako navodi, da nije znao gde će se održati dodela ordenja.

"Predsednik se uplašio i po prvi put je pomerio dodelu ordenja zbog čega smo mi čekali da vidimo gde će se održati. Dakle meni se sudi samo zato što se predsednik uplašio", zaključio je ironično Manojlović.

U istom tonu je rekao da će na suđenje pozvati da svedoče i Aleksandar Vučić i glumac Džoni Dep (jedan od odlikovanih).

"Ja ne verujem da je moguće da me osude jer su pravno promašili kvalifikaciju, bilo je situacija kada sam kršio zako, ali oni su ih potpuno promašili. Ukoliko im treba pravna pomoć ja sam spreman da pozovem neke svoje kolege sa studija da im pomognu da to bolje formulišu", rekao je Manojlović.

Potom se novinarima obratio njegov advokat Nikola Tadić koji smatra da je suđenje, zapravo, represija određenih struktura u vlasti koje žele da odvrate građane od protesta i blokada.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво