Читај ми!

Beograd: Dojave o bombama na mostovima, u tržnim centrima, "Vodovodu"

Nakon pretećih dojava o postavljenim bombama u beogradskim osnovnim školama, stigle su i nove pretnje da su postavljene bombe na mostovima u Beogradu, kao i u pojedinim tržnim centrima, potvrđeno je RTS-u u MUP-u. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić potvrdio je i da je beogradskom "Vodovodu" stigla poruka o navodno postavljenoj bombi. Pretnje su tokom dana stizale i na druge adrese, a kako saopštavaju nadležni, sve dojave bile su lažne.

U MUP-u kažu da je među lokacijama gde su dobijene dojave o bombama Brankov most, Most Gazela, Novi železnički most, Pančevački most, tržni centri...

Policijske ekipe su izašle na teren i proveravaju svaku dojavu, kažu u MUP-u. 

Dojava o bombi stigla je i u tržni centar "Stadion" u Beogradu.

Utakmica između fudbalera Voždovca i Partizana, koja je trebalo da se igra od 16.30, zbog dojave o bombi pomerena je za 20.30.  

Privremeno nije funkcionisao ni aerodrom u Nišu zbog dojave o bombi, kao ni zgrada Beograđanka, železnička stanica, ponovo zoološki vrt.  

Vesić: Dojave o bombama u "Vodovodu", neće biti problema sa vodosnabdevanjem 

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" dobilo je dojavu da su u svim proizvodnim pogonima postavljene eksplozivne naprave.

U skladu sa zakonom i propisima koji regulišu ovakve situacije, "Vodovod" je, zajedno sa policijom, preduzeo sve mere kako bi se izvršile provere i kako bi se nesmetano nastavio proces proizvodnje vode, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je istakao da policija proverava pomenute lokacije.

"Beograđanke i Beograđani ne bi trebalo da budu zabrinuti jer će 'Vodovod' i u ovakvim uslovima obezbediti nesmetano snabdevanje vodom. Više je nego jasno da se naša zemlja, kao i naš grad, nalaze pod organizovanim sajber napadom nepoznatog protivnika, čiji je cilj da se poremeti normalan život u Srbiji i Beogradu, kao i da budemo sprečeni da samostalno i slobodno donosimo odluke koje se tiču naše budućnosti", rekao je Vesić.

Grad Beograd će uraditi sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje, a siguran sam da će nadležni organi znati da utvrde ko vodi ovaj specijalni rat protiv Srbije, ali i Beograda", poručio je Vesić.

Komentarišući podatak da saobraćaj na mostovima nije obustavljen nakon lažnih dojava o bombi, Vesić je rekao da nije bilo potrebe za tim jer je policija, vodeći se ranijim najavama u školama, postupala preventivno i pojačala obezbeđenje svih važnih infrastrukturnih objekata i institucija u gradu.  

Danas je čak 97 osnovnih škola u Beogradu, kao i pojedine srednje škole dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana. 

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво