Читај ми!

Šta se dešavalo u Trgovačkoj školi, gde je izboden učenik

Šesnaestogodišnji učenik prvog razreda Trgovačke škole u Beogradu uhapšen je pošto je nožem napao i povredio druga iz odeljenja. Povređeni dečak je u svesnom stanju prevezen u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj, a napadač je uhapšen u Balkanskoj ulici. Šta se danas dešavalo u Trgovačkoj školi.

Učenik koji je izboden nožem bio je u svesnom stanju kada ga je Hitna pomoć preuzela. Lekari kažu da je reč o lakšoj povredi. Nastava u Trgovačkoj školi se nije prekidala i časovi u drugoj smeni počeli su na vreme. Samo su učenici odeljenja u kojem se incident dogodio otišli kući.

"Za vreme petog časa se učenik bez ikakvog razloga uznemirio, ustao i povredio svog drugara iz razreda. Izjava je data od strane učenika, bio je u svesnom stanju, preduzeli smo prvu pomoć odmah i odmah zvali Hitnu pomoć koja je brzo došla", Mira Lekić, direktorka Trgovačke škole.

Kada je povredio vršnjaka, učenik je pokušao da pobegne, ali uhapšen je u Balkanskoj ulici. Nije bilo nagoveštaja da ovako nešto može da se desi i učenik nije bio problematičan, kaže direktorka škole. Istog trenutka pozvani su i roditelji obojice đaka.

"To je odeljenje prvog osam i sada mi kao škola i tim za zaštitu nasilja ćemo napraviti plan da damo podršku i da osnažimo te učenike koji su psihički pretrpeli to na času", navela je direktorka.

Dragan Filipović, načelnik Školske uprave naveo je da dok Tim ne donese konačnu odluku, ovo je svakako treći nivo nasilja i jedna od mera jeste izbacivanje iz škole, ali to zavisi i onaj zadnji koji donosi tu meru je nastavničko veće.

Čarki među decom uvek ima, kažu u Školskoj upravi pri Ministarstvu prosvete, ali, i oni su iznenađeni ovim incidentom. Pravovremena intervencija škole je u ovakvim situacijama veoma bitna.

"U ovom slučaju je škola odreagovala odmah, nismo imali sutaciju da je prošlo neprimećeno. Nije bilo toga da oba deteta odu iz škole, pa da se onda tek sutradan sve to sazna i da se svi obaveste, već je škola odmah odreagovala tj. predmetna nastavnica na času", rekao je Filipović.

Sekretarijat za obrazovanje dao je nalog nadležnoj inspekciji da izađe na teren i napravi izveštaj, a protiv učenika koji je izvršio nasilje biće pokrenut disciplinski postupak.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво